Echte verhalen en lekkere recepten van Delhaize medewerkers om duimen en vingers bij af te likken.

Bij Delhaize denken we de klok rond aan eten. En tijdens onze werkuren staan we er middenin. Want onze winkels staan vol lekkere producten, de distributiecentra zijn gevuld met vers eten en op onze hoofdkantoren werken we elke dag samen om onze klanten beter eten aan te bieden. Maar ook tijdens onze pauze zijn we bezig met eten en na het werk toveren we de beste maaltijden op tafel voor onze vrienden en familie. Want eten is wat ons verbindt.

Bij Delhaize werk je dan ook samen met collega’s waarmee je urenlang over eten kan praten en de lekkerste recepten kan uitwisselen. Drie medewerkers van Delhaize vertellen hoe zij tijdens én naast hun job met eten bezig zijn. En delen hun favoriete recept. Van zero waste bananencake tot no-nonsense balletjes in tomatensaus. Heerlijk!

Laurane is Operations Coordinator in DC B. Ze zorgt dat onze logistiek een goed geoliede machine is en dat alle leveringen op tijd in de winkel zijn én dat de bestellingen kloppen. Culinaire inspiratie haalt Laurane uit haar job én uit het magazine van Delhaize.

“In DC B komen alle verse producten binnen. Als ik daar rondwandel, krijg ik altijd ongelooflijk veel inspiratie. Ik bekijk alle producten en denk al na over wat ik ’s avonds ga koken. En tegen dat mijn werkdag erop zit heb ik veel nieuw ideeën. Daarnaast ben ik ook een enorm trouwe lezer van het Delhaize magazine. Ondertussen heb ik een heel mooie verzameling van recepten. Da’s fijn, want ik hou van nieuwe dingen proeven en proberen. Twee dagen hetzelfde eten, da’s niets voor mij.

Mijn collega’s noemen mij Mary Poppins. Waarom? Omdat er in mijn tas altijd wel iets zit om te eten. En dat deel ik graag met hen. Iets zoets, iets zouts, iets van fruit … Tijdens onze wekelijkse teammeetings maken we er een gewoonte van om een hapje te voorzien. Ik kies meestal iets wat nog niet hebben gegeten en hoop hen zo te inspireren.”

 

Het Recept van Laurane
Hartige Cake om mee te experimenteren

Het favoriete recept van Laurane? Een hartige cake waarin je alle restjes uit de koelkast kwijt kan. Je start met een basiscake en voegt dan ingrediënten toe naar keuze. Ga je voor een cake met kaas en olijven, of toch eerder met spekjes? Alles kan! Voor Laurane is deze cake ook een ideaal aperitiefhapje. Snij de cake in blokjes en prik er tandenstokers in.

Reinhard is beenhouwer bij Delhaize. In de winkel verwent hij onze klanten met de tips over het lekkerste vlees. En af en toe geeft hij al eens een goede wijntip ook. Voor een lekker stukje vlees op zijn bord is hij altijd te vinden, maar ook vis staat zeker op het menu. Evenwicht, da’s belangrijk voor Reinhard.

“Als klanten met een vraag naar de beenhouwerij komen, dan ben ik er als de kippen bij om inspiratie te geven. Klanten inspireren is voor mij het leukste deel van mijn job. En als ze daarna komen zeggen dat het lekker was, dan is ‘t feest! Een goede tip? Onze Ierse filet pur is ons paradepaardje!”

 

Het Recept van Reinhard
Balletjes in tomatensaus met bieslook

Reinhard leerde dit recept voor balletjes in tomatensaus op school. Het is een klassieker met een kleine twist. Gegarandeerd een grote hit bij Reinhard thuis. En voor goed gehakt moet je natuurlijk in onze beenhouwerij zijn.

Zelf dit recept ook eens proberen?

Valerie is Content Expert Culinary Inspiration bij Delhaize. Ze zorgt voor de coördinatie van het Delhaize magazine dat zes keer per jaar verschijnt en boordevol inspiratie, tips en recepten staat. Valérie was al een echte foodie, maar sinds ze aan het magazine werkt heeft ze nog veel bijgeleerd over eten.

“Ik werk als Content Expert aan ons Delhaize magazine, zo kan ik maandelijks 2 miljoen Belgen inspireren met verschillende thema’s, producten en artikels. En ik krijg zelf ook inspiratie van mijn job, want ik leerde al ongelooflijk veel bij over processen en ik ontmoet vaak producenten die hun job met veel passie doen. Het magazine in de winkel zien liggen, dat maakt mij altijd ongelooflijk trots.

In mijn team zitten ook heel wat foodies, dus wisselen we vaak adressen uit van goede restaurants. Aan het begin van een meeting praten we vaak eventjes over wat we gegeten hebben en wat de beste adresjes en recepten zijn. Inspiratie genoeg!”

 

Het Recept van Valerie
No waste bananacake

De strijd tegen voedselverspilling is meer dan ooit prioriteit voor Delhaize. De grondstoffen voor onze producten, die halen we meestal uit de natuur. Logisch dus, dat wij bij Delhaize al het mogelijke doen om onze planeet te respecteren. En onze medewerkers, die dragen ook hun steentje bij. Valérie gooit niet graag eten weg. Wanneer ze nog bananen in huis heeft die heel rijp zijn, maakt ze er een heerlijke bananencake mee. Ook eens proberen? Bekijk het recept. Smakelijk!