Bij Delhaize stimuleren we niet alleen onze klanten, maar ook onze medewerkers om goed en evenwichtig te eten.

Eten? Da’s bij Delhaize onze job. En evenwichtig eten, dat willen we voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers. Daarom nemen we bij Delhaize een aantal initiatieven voor onze medewerkers die zorgen dat ze makkelijker voor gezond eten kunnen kiezen. Want beter leven start bij beter eten, dat geloven we met heel ons hart.


3 manieren waarop we bij Delhaize onze medewerkers stimuleren om gezond te eten.

Fruit op het werk

Wist je dat je best 5 stukken fruit en groenten per dag eet? Ze zitten boordevol voedingsstoffen die essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam zoals water, vitaminen, mineralen en vezels. Om onze medewerkers te helpen om elke dag genoeg fruit te eten, zorgen we voor gratis fruit op het werk op onze hoofdkantoren en in de distributiecentra. Zo kunnen ze wanneer ze maar willen een stuk fruit eten. Appels, bananen, appelsienen, peren … Er ligt altijd een ander stukje fruit klaar. Handig!

 

Healthy Tuesday: gezond en lekker eten op het werk

Elke dag zetten onze koks in onze bedrijfsrestaurants een nieuw, gezond en creatief menu neer. Zo overtuigen we medewerkers om eens iets nieuws te proberen. Op dinsdag gaat het keukenteam aan de slag met gerechten die minder suiker en minder vet bevatten. Gezond en toch lekker.

 

“In het bedrijfsrestaurant verwennen ze ons echt. Het eten is altijd superlekker en kan je krijgen aan een heel democratische prijs.” – Niko, Mechanieker.


Gezond eten voor minder geld

Gezond eten moet voor iedereen beschikbaar zijn. Daarom geven we met ons SuperPlus getrouwheidsprogramma korting op gezonde voeding. Maar voor onze eigen medewerkers gaan we nog een stapje verder. Elke medewerker krijgt een vaste personeelskorting in de winkel met daarbovenop nog de Nutri-Score korting die we ook voor onze klanten voorzien.

Met deze initiatieven stimuleren we onze medewerkers om gezond met eten aan de slag te gaan. En daar stopt het niet. Want eten is niet alleen onze job, het is ook onze passie. Je zou ons echte foodies kunnen noemen. Daarom nemen we ook initiatieven om onze medewerkers te inspireren. We leren hen nieuwe producten en smaken kennen en recepten uitproberen.

3 manieren waarop we bij Delhaize onze medewerkers inspireren.

Discovery Days

Op onze Discovery Days leren onze medewerkers nieuwe producten en winkelconcepten kennen en gaan ze in dialoog met onze leveranciers. Maar het leukste van al? Ze mogen alle producten ook zelf proeven.

 

Elke maand nieuwe producten om te ontdekken

Werk je bij Delhaize? Dan ben je altijd de allereerste om kennis te maken met nieuwe producten. Elke maand zijn er weer andere producten terug te vinden in onze winkels. Sommige medewerkers vinden het geweldig om als eerste de nieuwste innovaties te ontdekken en te proeven. Daarnaast inspireren we onze klanten met verrassende smaakcombinaties. Vis met een frisse witte wijn, bijvoorbeeld. Onze medewerkers zorgen voor die combinaties. Zo vind je de veenbessen vlak naast dat heerlijk stukje wild of verse tartaar naast de zalm.

 

Delhaize Magazine

In ons Delhaize magazine staan seizoensrecepten, tips en tricks om beter te eten en lekkere ideeën. Het magazine is beschikbaar in onze winkels en ook op ons hoofdkantoor liggen er altijd magazines klaar voor onze medewerkers om mee naar huis te nemen.