Je verantwoordelijkheden

Ben je een sterke people manager? Heb je een goede kennis van Belgische belastingen in de ruime zin en een stevige ervaring in stakeholder management en tax audits? Ben je klaar om het verschil te maken? Sluit je aan bij onze Ahold Delhaize familie!

Mensen helpen om goed te eten, tijd te winnen en beter te leven. Dat is waar Ahold Delhaize voor staat. Als een van ‘s werelds grootste en meest vooruitdenkende foodretailgroepen creëert onze wereldwijde familie van lokale merken inspirerende winkelervaringen.

Of mensen nu winkelen in de winkel, liever snel iets afhalen of kiezen voor het gemak van online bestellen, Ahold Delhaize levert.  

We laten ons bedrijf snel maar verantwoord groeien. Wij bepleiten en versnellen duurzaam retailen, verantwoord inkopen, ondersteunen lokale gemeenschappen en helpen klanten gezondere keuzes te maken in een wereld in verandering. Dat vereist de moed en oprechtheid om overtuigingen te hebben en op te komen voor waar we in geloven. Maar bovenal vereist het dat we er zijn voor de mensen en gemeenschappen die we dienen. #daretocare 

 

De afdeling Global Support Office (GSO) Tax is een wereldwijde afdeling met medewerkers in verschillende staten in de VS, België en Nederland. De afdeling GSO Tax bepaalt de fiscale strategie en richt zich tegelijkertijd op compliance voor directe en indirecte belastingen. Dit vereist dat de afdeling alle fiscale ontwikkelingen volgt, wat met passie en toewijding gebeurt. Het Tax Team Group and Europe, gevestigd in Zaandam en Zellik, is verantwoordelijk voor een grote portefeuille aan Directe en Indirecte Belastingen, alsmede voor de groeps-, Europese en lokale BENELUX fiscale strategie en implementatie van financiering en IP, TP, Tax Risk Management, Tax Accounting en Tax Technology. Het is een boeiende portefeuille met veel interessante fiscale uitdagingen. 

 

Het Tax Team Europe wil het team versterken met een Tax Director op Belgische bodem, die verantwoordelijk zal zijn voor alle directe en indirecte belastingen in België en Luxemburg
In deze rol heeft onze Groep nood aan een individu die met de business kan meedenken en oplossingen kan vinden die tax compliant zijn, die beslissingen kan en durft nemen en die deze op een overtuigende manier kan communiceren naar het topmanagement binnen de Tax afdeling en naar de business. Als Tax Director draag je bij tot de strategie en het beleid van Delhaize België en Luxemburg. Je weet een team van tax professionals op een inspirerende en verbindende manier aan te sturen.

 • Je leidt en coördineert alle Belgische tax dossiers voor alle directe en indirecte belastingen (inclusief douane en accijnzen) 
 • Je adviseert de Belgische business op het gebied van (directe)en indirecte  belastingen, o.a. bij M&A, (nieuwe) business initiatieven en het opstellen van documentatie.
 • Je signaleert fiscale ontwikkelingen, communiceert daar proactief over aan de Belgische business en neemt actie waar nodig.
 • Je coördineert het contact met de Belgische en Luxemburgse belastingdiensten leidt tax controles
 • Je denkt conceptueel en strategisch na over nieuwe processen en hoe deze te implementeren in de organisatie.
 • Je onderhoudt het Tax Control Framework en bouwt deze verder uit. 
 • Je leidt tax controles en andere contacten met de Belgische en Luxemburgse tax administratie.
 • Je bent betrokken in M&A dossiers
 • Als laatste, maar zeker niet minst belangrijke, je begeleid en managed een team van  fiscalisten.

Je profiel

 • Master diploma in een economische of juridische richting met een specialisatie in taks
 • Je hebt een diepgaande kennis en uitgebreide werkervaring in de Belgische vennootschapsbelasting en goede kennis van Belgisch indirecte belastingen zoals btw, registratierecht en accijnzen alsook van de bedrijfsvoorheffing. Kennis van de Luxemburgse vennootschapsbelasting is een plus.
 • Je kan terugblikken op minimum acht jaar ervaring in een gelijkaardige rol en komt vanuit een Big 4 landschap of een internationaal bedrijf. 
 • Je bent een sterke communicator en weet mensen te enthousiasmeren en overtuigen van jouw ideëen.
 • Je kan op hoger niveau strategisch nadenken en communiceren met het top management van een grote, internationale organisatie.
 • Je hebt reeds ervaring in het managen van een team.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, kennis van het Frans is een pluspunt.

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm plus abonnement, nettovergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groeps- en hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s. Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize!