Je verantwoordelijkheden

Als Performance Analyst is het jouw rol om rapporten en analyses (dashboards) te maken voor de verschillende end-to-end operationele eenheden van het bedrijf (in dit geval voor onze winkels). Dit, buiten de rapporten ontwikkeld door BI en in overeenstemming met de behoeften van het bedrijf om ervoor te zorgen dat de gevraagde informatie correct en beschikbaar is, maar ook om de beslissingen en acties van het bedrijf te verbeteren en te valideren (in sommige gevallen) om de prestaties ervan te verbeteren. Je voert dus analyses uit op bepaalde operationele domeinen (bv. ideale uurroosters voor de supermarkten, aanwervingsnoden, enz.) die als basis dienen voor een correcte besluitvorming op deze gebieden en die de prestaties daar verbeteren. Met andere woorden, je fungeert als een echte "trigger for action" door de operationele departementen te ondersteunen, door hen te voorzien van performantiecontrolerapporten (distributiecentra en winkels in België en Luxemburg) die beschrijvend (verleden), voorspellend (toekomst) en ook prescriptief (scenario building) zijn. Jouw takenpaneel kan worden gegroepeerd in 6 pijlers: 

 • Gegevens verzamelen en omzetten in informatie (analyse): je bent verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en in vraag stellen van gegevens en input uit meerdere bronnen, deze te gebruiken als een geschikte en nauwkeurige rapporteringsbsis voor het bedrijf, om de besluitvorming binnen het bedrijf te versnellen en te verbeteren en om deel te nemen aan de besluitvorming.
 • Handelen als een echte Trigger for Actions: je treedt op door operationele departementen te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun actieplan en door ze de opleiding te geven die ze nodig hebben om informatie om te zetten in echte acties. 
 • Projecten: je neemt deel aan projecten op basis van het projectplan en de projectdoelstellingen om een bepaald project uit te voeren binnen het vastgestelde budget en termijnen en in overeenstemming met de overeengekomen doelstellingen. 
 • Analyse & validatie van inkomende aanvragen: je analyseert de aanvragen/toekomstige beslissingen van de operaties en handelt als een integraal onderdeel van de validatie ervan. 
 • Stakeholders management: je analyseert en onderhoudt goede interne relaties op gebied van prestatie-analyse om de samenwerking met alle betrokken spelers te optimaliseren.
 • Expertise: je volgt de ontwikkelingen/informatie over de discipline (prestatie-analyse) en draagt bij tot kennisuitwisseling binnen de organisatie om over informatie in verband met nieuwe ontwikkelingen te beschikken en deze te kunnen vertalen naar de praktijk van de organisatie.

Je profiel

 • Je bent in het bezit van een universitair diploma (type master) met één van de volgende oriëntaties: Economische Wetenschappen, Bedrijfsbeheer, Handelsingenieur,…
 • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden met een gevorderde beheersing van Excel
 • Je spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels 
 • Basiskennis van datawarehouseconcepten 
 • Je hebt een basiskennis van projectmanagement 
 • Kennis van de volgende tools is een pluspunt: SAP BO Webi, Design SAP BO studio, Microstrategy 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden om de contacten tussen de operationele departementen en het IT-departement te onderhouden. 

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm plus abonnement, nettovergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groeps- en hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s. Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize!