Je verantwoordelijkheden

Als Senior Business Controller Valuations & Credit Management zal je een actieve rol spelen in het stappenplan voor de transformatie van Delhaize door sterke aanbevelingen te geven aan het topmanagement over complexe investeringsvoorstellen, fusies en overnames (M&A/ mergers and acquisitions) en nieuwe bedrijfsontwikkelingsinitiatieven om de strategie van Delhaize te ondersteunen en om het winkelnetwerk van Delhaize in België en Luxemburg te helpen vernieuwen, uitbreiden en beveiligen.  Als teamleider van 3 financiële experts ben je verantwoordelijk voor de volgende activiteiten:  

 • Je leidt de voorbereiding en presentatie van complexe kapitaalinvesteringsanalyses, waaronder de overname van de activa en verwerving van de aandelen (asset & share deals), de waardering van nieuwe zakelijke partnerschappen en diverse dossiers met betrekking tot de remodeling, beveiliging of optimalisatie van bestaande winkels. Je implementeert nieuwe businessmodellen om de winstgevendheid van Delhaize te optimaliseren en doet aanbevelingen om kapitaalinvesteringen en cashflow te optimaliseren.  
   
 • Je daagt de business uit over investeringsvoorstellen, maar geeft ook proactief financieel advies en aanbevelingen aan het topmanagement om een winstgevende besluitvorming te garanderen. Je neemt wekelijks deel aan het Network Development Committee met de CEO, CFO & SVP om advies te geven en ondersteuning te bieden bij de besluitvorming.  
   
 • Je houdt toezicht op de kredietbeheeractiviteiten. Hiervoor heb je regelmatig contact met het topmanagement en met derden, zoals de aangesloten winkels, om informatie te verstrekken over de kredietwaardigheid en de algemene winstgevendheid.   
   
 • Je beheert en ontwikkelt de presentatie van het jaarlijkse kapitaalbudget (capex), de prognose- en langetermijnplanningsprocessen voor de bedrijfseenheid, en je communiceert deze naar de relevante belanghebbenden.  

Je profiel

 • Masterdiploma (bij voorkeur in management of economie), een CFA-certificering is een pluspunt. 
 • Min. 5 jaar relevante ervaring als consultant, corporate finance controller of business controller.   
 • Ervaring met financiële modellen.
 • Excellente financiële, analytische en presentatievaardigheden. 
 • Ervaring als people manager.
 • In staat om de business uit te dagen en te werken in een uitdagende omgeving. 
 • Kennis over de fiscaliteit, de vastgoedmarkt & IFRS16. 
 • Drietalig: Frans, Nederlands, Engels. 

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. 
Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: bedrijfswagen met tank- of laadkaart binnen het federaal mobiliteitsbudget, gsm plus abonnement, netto vergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groepsverzekering en facultatieve hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! 
Thuiswerk spreekt voor zich en wordt voor elke job anders ingevuld. 
En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. 
Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s.
Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize! #LI-EV1