Je verantwoordelijkheden

Als Sourcing Manager is het jouw rol om onze relaties met de leveranciers van onze huismerken te optimaliseren. Je zoekt en evalueert zakelijke partnerschappen met nieuwe leveranciers en onderhoudt nauwe relaties met hen volgens de behoeften van ons bedrijf. Als je gepassioneerd bent door strategisch beheer van de bevoorradingsketen, onderhandelingen over handelsovereenkomsten en onderhoud van een partnernetwerk, lees dan snel verder!
Bij Delhaize hanteert onze Sourcing Manager zowel een strategische aanpak als een aanpak voor het terrein om een efficiënt en rendabel jaarlijks operationeel plan te implementeren. Concreet gebruik je dus de bestaande categorieën om procedures en een bevoorradingsschema op lange termijn op te stellen. Op basis hiervan buig je je persoonlijk over de markt: bedreigingen en kansen opvolgen, aanbiedingen analyseren en vergelijken, het leveranciersnetwerk optimaliseren door te onderhandelen over overeenkomsten… Om jouw netwerk op te bouwen en te onderhouden, neem je ook deel aan leveranciersevenementen, zoals beurzen en tentoonstellingen. Je neemt deel aan bilaterale partnerschappen met leden van de Europese strategische aankoopalliantie om een hoogwaardig productassortiment aan te bieden en tegelijkertijd ook onze winstgevendheid te garanderen. Tot slot stel je beheersrapporten met concrete aanbevelingen op en leg je deze voor aan de directie. Je aarzelt niet om bestaande processen te challengen met het oog op continue verbetering. 

Je profiel

Je hebt een masterdiploma en ten minste 3 tot 5 jaar ervaring met onderhandelen in een aankoopfunctie in de retail of commerciële key account-functie in FMCG. Expertise op het gebied van internationale certificering en kwaliteitsnormen en een goed begrip van de productieprocessen zijn duidelijk troeven. Met jouw uitstekende analytische vaardigheden formuleer je voorspellingen en volg je de bevoorradingsbehoeften op. Je combineert een sociale persoonlijkheid met een overtuigende communicatie (in het Nederlands, Frans en Engels), maar tegelijkertijd ben je ook een goede luisteraar, woon je graag zakelijke evenementen bij en kan je een uitgebreid partnernetwerk beheren. Daarbovenop heb je een zekere commerciële flair, waardoor je kansen kan omzetten in concrete commerciële acties.

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: bedrijfswagen met tank- of laadkaart binnen het federaal mobiliteitsbudget, gsm plus abonnement, netto vergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groepsverzekering en facultatieve hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! Thuiswerk spreekt voor zich en wordt voor elke job anders ingevuld. 
En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. Doorgroeien? Ook dat kan.Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s.Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize!