Je verantwoordelijkheden

Als Market Analyst, analyseer, interpreteer en rapporteer je de effecten van de nieuwe geografische inplanting en/of het behoud van (geaffilieerde) Delhaize verkoopspunten op het vlak van rentabiliteit en te verwachten omzet, teneinde de decision makers toe te laten een gefundeerde en op cijfers gebaseerde beslissing te nemen omtrent de opening of uitbreiding van (geaffilieerde) verkoopspunten in een bepaalde regio.

 • Je verzamelt, selecteert en synthetiseert relevante informatie betreffende alle mogelijke relevante parameters (geografische, impact van andere winkelpunten, business performance data, enz.) die een impact kunnen hebben op de verwachte omzet en rentabiliteit van potentieel nieuwe verkoopspunten om rentabiliteits en business performance analyses te kunnen uitvoeren. Je volgt dan de socio-economische parameters op die van invloed kunnen zijn op winkel-inplantingen of uitbreidingen.
 • Je analyseert de binnengekomen of verworven interne/externe informatie en identificieert de mogelijke effecten op de sales verwachtingen van een verkoopspunt om een financieel en commercieel onderbouwd advies te kunnen uitbrengen met betrekking tot nieuwe of de uitbreiding van bestaande winkelpunten.
 • Je adviseert, ondersteunt en geeft aanbevelingen m.b.t. knelpunten of mogelijke ontwikkelingen teneinde de decision makers informatie ter beschikking te stellen om een beslissing te nemen omtrent de inplanting, uitbreiding of sluiting van een winkelpunt gebaseerd op relevante business performance indicatoren.
 • Je stelt rapporten op die een duidelijk en gesynthetiseerd antwoord bieden op de vraagstelling om het management te voorzien van de nodige parameters om te beslissen over de inplanting of uitbreiding van geaffilieerde verkoopspunten in een bepaalde regio en de verwachte commerciële resultaten te kunnen opvolgen en beoordelen. Je verschaft ook op aanvraag uitleg aan het management over vaktechnische rapporten. 
 • Je beantwoordt gerichte en punctuele vragen in verband met markt en concurrentie analyses en onderzoek en gebaseerd op kennis vanuit het eigen functionele domein.
 • Je neemt deel aan projecten in het domein van real estate, sales/marketing of andere initiatieven in lijn met de functie en de verwachte kennis, teneinde inzichten en informatie aan te leveren die kunnen bijdragen tot het verhogen van de omzet en rentabiliteitscijfers van de geaffilieerde Delhaize verkoopspunten.
 • Je volgt proactief relevante ontwikkelingen op in het eigen vakgebied en wisselt de kennis uit met vakgenoten binnen en buiten de organisatie, om geïnformeerd te zijn over recente ontwikkelingen en deze (helpen) vertalen naar de praktijk.

Je profiel

 • Je beschikt over een Bachelor opleiding en een professionele ervaring van 2 à 3 jaar.
 • Je bent gepassioneerd door de Retail sector en de daarbijhorende marktstudies
 • Je hebt een goede kennis van marktanalyses (comparatieve analyses, macro en micro economische trends, enz) alsook van financiële analyses en interpretatie van financiële en boekhoudkundige gegevens.
 • Je hebt een uitstekend analytisch denkvermogen : je bent sterk in cijfers en de interpretatie ervan.
 • Je bent resultaatsgericht & nauwkeurig.
 • Je kan perfect autonoom werken en hebt  zin voor initiatief.
 • Je bent een echte teamplayer.
 • Je kan je goed uitdrukken in beide landstalen. 

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm plus abonnement, netto vergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groeps- en hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s.

Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize!