Je verantwoordelijkheden

Zin in een gevarieerde job met projectgericht werk en menselijk contact, met ruimte voor je eigen ideeën én doorgroeimogelijkheden? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Als IT Functional Analyst kom je terecht in een team van vier personen binnen IT. Je werkt nauw samen met de business en gaat na wat hun noden zijn. Je bekijkt vervolgens of die noden realistisch zijn, wat de mogelijke risico’s zijn en je corrigeert waar nodig. Je maakt een technisch en functioneel plan op zodat je de noden van de business in IT-termen kunt vertalen voor de ontwikkelaars. Je volgt je project in detail verder op en stuurt de ontwikkelaars bij waar nodig. Zijn er incidenten? Ook die volg je op de voet. Van zodra je oplossing is uitgerold help en coach je ook de eindgebruikers en stel je de nodige verbeteringen voor. 

Binnen je rol als functioneel analist begrijp, analyseer, vertaal en begeleid je business requirements naar geautomatiseerde systeemoplossingen en coördineer je de uitrol van de oplossing. 

Je zorgt voor een efficiënte overdracht en ondersteuning om ervoor te zorgen dat de IT-oplossingen:

 • Maximaal alle eisen van stakeholders dekken en maximaal beantwoorden aan alle relevante business requirements.
 • Technisch, organisatorisch en economisch haalbaar en realiseerbaar zijn.
 • Kunnen worden gerealiseerd op tijd, binnen het budget en de overeengekomen scope.
 • End-to-end oplossingen omvatten van de solution life cycle.
 • Je ontwerpt functionele en technische oplossingen en zorgt ervoor dat deze worden gevalideerd door alle relevante business en IT stakeholders en geeft de  ontwikkelteams de vertaling van wat de business requirements zijn.
 • Analyseert en beoordeelt de geschiktheid van nieuwe ontwikkelingen, toepassingen en processen op het gebied van IT-strategie; de business en IT adviseren over mogelijke verbeteringsmogelijkheden en – na goedkeuring – initiatieven voor bedrijfsverbetering lanceren en uitvoeren.
 • Je communiceert, organiseert en verzorgt trainingen voor eindgebruikers van applicaties om ervoor te zorgen dat interne klanten de oplossingen op een efficiënte manier gebruiken.
 • Je coördineert de uitvoering van projecten met de ontwikkelingsteams om ervoor te zorgen dat de technische ontwikkelingen overeenstemmen met de functionele vereisten van de systemen en dat de kwaliteit wordt gerespecteerd.
 • Regelmatig "way of work" en bestaande werkprocessen in vraag stellen en alternatieven onderzoeken om aan applicatiesystemen te werken om bij te dragen aan en ondersteuning te bieden voor voortdurende verbeteringsinspanningen en de klant/gebruikerservaring van de ontwikkelingen.

Je profiel

 • Je hebt een relevant masterdiploma of hebt gelijkaardige kennis door ervaring met het werken met WMS (GOLD, MANHATTAN).
 • Je hebt ervaring of bent helemaal gebeten voor het uitwerken van functionele analyses en technische ontwerpen voor complexe bedrijfsprocessen.
 • Je hebt de expertise om functionele en technische validatiescenario's van technische oplossingen te definiëren.
 • Je bent bereid om 1 week per maand een wachtdienst op te nemen 24/7  in geval van eventuele cruciale incidenten in de systemen.
 • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands of Frans.

.

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: recht op een Federaal Mobiliteitsplan met tal van mogelijkheden, gsm plus abonnement, nettovergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groeps- en hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s.
Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize!