Je verantwoordelijkheden

Als business planning expert ben je verantwoordelijk voor de transversale financiële analyses binnen de gedefinieerde scope (bv. verkoop/marge, kosten en efficiëntie, toewijzing van fondsen/cash) voor Delhaize België. Je licht deze resultaten toe aan het directiecomité, het management van DDL en het GSO en geeft hierover ook advies.

Verder ben je verantwoordelijk voor het leveren van accurate en tijdige informatie zodat weloverwogen budgetterings- en prognosebeslissingen en managementbeslissingen kunnen worden genomen om de doelen op korte, middellange en lange termijn te helpen bereiken. Kortom, je krijgt een belangrijke rol met veel zichtbaarheid naar het Directiecomité.

Je taken

 • Je voert transversale financiële analyses uit (budget/prognose versus behaalde resultaten) binnen de toegewezen scope om inzicht te geven in de prestaties (in vergelijking met budget/prognose en vorig jaar) in het toegewezen gebied / binnen de functionele dimensie van de business. 
 • Je beheert de opvolging van de prestaties voor Delhaize op geconsolideerd niveau en per scope om de voordelen van strategische initiatieven en programma's te meten en je staat het Directiecomité bij in het nemen van gepaste beslissingen. 
 • Je houdt lokale leidinggevenden verantwoordelijk voor behaalde resultaten en geeft financieel bedrijfsadvies (proactief en reactief) om leidinggevenden op de hoogte te houden en weloverwogen besluitvorming te bevorderen. 
 • Je verzamelt periodiek en ad hoc relevante gegevens en analyses en bereidt ze voor, evenals managementrapporten, om het management tijdig te voorzien van volledige en accurate feitelijke gegevens ten behoeve van weloverwogen besluitvorming. 
 • Je coördineert en coacht functioneel Financial Business Analysts/Experts in het departement Business Planning/ onder de Finance Business Partners, je bevordert teamwork en wisselt expertise uit om collega's inzetbaar te maken (vanuit kwantitatief en kwalitatief oogpunt) en ervoor te zorgen dat ze bereid en in staat zijn om vastgelegde doelen te bereiken. 
 • Je volgt relevante ontwikkelingen in je vakgebied op de voet, je wisselt kennis uit met collega's en je draagt bij tot kennisdeling binnen de organisatie om tijdig op de hoogte te zijn van trends en ontwikkelingen en deze in de praktijk te kunnen brengen. 
   

Je profiel

   

  • Je hebt een masterdiploma (bij voorkeur in bedrijfsbeheer of economie) 
  • Je kunt terugkijken op 5 jaar relevante ervaring als Financial Business Controller, Auditor of Financial Controller 
  • Je hebt goede communicatie- en presentatievaardigheden en sterke analytische en financiële vaardigheden. 
  • Je beschrijft jezelf als een teamspeler met zin voor initiatief, die proactief en zelfstandig kan werken. Je gaat altijd voor "the extra mile" 
  • Verder ben je leergierig, flexibel en past goed in een veeleisende omgeving. 
  • Je bent ambitieus en je kunt alle kanten op, want dit is een job met veel carrièremogelijkheden. 
  • Je spreekt een van de twee landstalen (Nederlands Of Frans) EN Engels 
    

  Ons aanbod

  Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. Je krijgt een aantrekkelijkloon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: maaltijdcheques, groepsverzekering en facultatieve hospitalisatieverzekering, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! Thuiswerk spreekt voor zich en wordt voor elke job anders ingevuld.  En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s.
  Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize!