Je verantwoordelijkheden

Wij zijn op zoek naar slimme koppen zoals jij – analytisch en nieuwsgierig. Klinkt werken als data analist in een klantgerichte omgeving je goed in de oren? Zo ja, dan hebben wij een opportuniteit voor jou! Het Customer Insights Team is een jong en dynamisch team in het E-Commerce, Data & Analytics departement bij Delhaize. De missie van dit team is om de business en het topmanagement te helpen en te begeleiden bij hun operationele en strategische besluitvorming door het formuleren van duidelijke aanbevelingen op basis van solide data-analyses. Als Analytics Analist exploiteer je de database van Delhaize door gebruik te maken van tools, statistische methodologieën en geavanceerde data-analyses om je interne klanten en het management te voorzien van duidelijke, objectieve en relevante informatie om beslissingen te nemen.

Als Customer Data Analyst vertaal je bedrijfsbehoeften naar analyses en aanbevelingen door interne en externe gegevens te verzamelen, te analyseren en te interpreteren. Op basis hiervan formuleer je bruikbare aanbevelingen voor je interne klanten en voor het management. Je communiceert en presenteert deze observaties, resultaten en aanbevelingen aan hen op een objectieve manier en op een manier die gemakkelijk te begrijpen is voor doelgroepen met een andere (niet-technische) achtergrond. Je ontwikkelt statistische modellen met Azure Databricks en geavanceerde visualisaties met PowerBI om de business te helpen de onderliggende oorzaken te begrijpen en beter te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Je evalueert of voorspelt de prestaties of impact van commerciële campagnes, nieuwe concepten en externe gebeurtenissen. Je bent het aanspreekpunt voor de gemaakte modellen en analyses, in die hoedanigheid ondersteun en help je verschillende departementen om concrete actieplannen op te zetten. Om je kennis te kunnen delen met de rest van de organisatie volg je proactief markttrends op. Je neemt deel aan ad hoc customer insights projecten en zorgt ervoor dat doelstellingen en tijdslijnen gerespecteerd worden. Je werkt nauw samen met je teamleden die gespecialiseerd zijn in traditioneel marktonderzoek om interne (transactionele) en externe (declaratieve of panel) gegevens samen te gebruiken om tot coherente conclusies en aanbevelingen te komen die de business kunnen helpen. Je identificeert tekortkomingen in methodologieën en procedures, stelt alternatieven voor en bent verantwoordelijk voor een efficiënte en succesvolle opvolging.

Je profiel

Als Customer Data Analyst is het cruciaal dat je een goede hebt van SQL of een andere programmeertaal (zoals Python). Als je gewend bent om te werken met Databricks en/of PowerBI is dat een pré. Deze kennis heb je opgedaan tijdens je studie in combinatie met een praktijkstage of je hebt al ervaring in een soortgelijke functie. Je bent accuraat en hebt een analytische geest. Aangezien je zal coördineren tussen verschillende stakeholders beschik je over sterke interpersoonlijke vaardigheden. Je bent een goede communicator in het Frans, Nederlands en Engels. Je aarzelt niet om informatie te vragen en bent nieuwsgierig om zoveel mogelijk te leren. Je kan omgaan met stress en autonoom werken wanneer nodig.

  • Communicatieve vaardigheden & vulgarisatie: verschillende bronnen integreren door storytelling 
  • Pragmatische probleemoplosser
  • Gestructureerd
  • Detailgericht

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat. Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm plus abonnement, netto vergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groeps- en hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel! En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor. Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s.

Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize! #LI-ESCHU1070