Je verantwoordelijkheden

Het Global Support Office (GSO)- tax team van de groep Ahold Delhaize is gevestigd in Zaandam en Brussel. We zijn op zoek naar een BTW-Specialist om ons tax team in Brussel te versterken.

Je zal rechtstreeks rapporteren aan de Director Indirect Tax Europe en de Manager VAT BELUX ondersteunen.

Je rol zal een mix zijn van BTW-compliance werkzaamheden, nationaal/internationaal btw-advies, beheer van interne en externe stakeholders en het bewaken en verbeteren van BTW-processen en controles. Het gebied dat je hoofdzakelijk zal bestrijken, is België en Luxemburg, maar dit kan in de toekomst worden uitgebreid.

Je taken

Het takenpakket van de btw-specialist waar we naar op zoek zijn is bijzonder gevarieerd en challenging.

Zo zal je ondersteunen in :

 • De BTW-compliance : maandelijkse en jaarlijkse BTW-aangiften, registratie van nieuwe entiteiten en/of vaste inrichtingen, berekenen en voorbereiden van BTW-betalingen, controleren van de BTW-tarieven en BTW-rekeningen
 • BTW-advies : vragen uit de business en het bredere GSO tax team inzake vastgoed, herstructureringen, nieuwe wetgeving enz. Je zal ook assisteren betreffende (EU) projecten. 
 • Het stakeholdermanagement : beheren van de relatie met de BELUX btw-autoriteiten, inclusief BTW-audits en CTCP, vertegenwoordiging van Delhaize richting externe stakeholders (zoals COMEOS, VBO), opleiding van en nauwe samenwerking met verschillende departementen binnen Ahold Delhaize . 
 • De verbeteringen van de BTW-processen en controls : analyseren, optimaliseren, automatiseren & digitaliseren van de processen en toepassingen, overgang naar SAP4H. 
 • Het analyseren van BE en EU wetsontwikkelingen met betrekking tot indirecte belastingen en het vertalen naar impact voor Delhaize en implementeren van maatregelen om compliant te zijn.

Je profiel

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma (bij voorkeur in Accounting of vergelijkbare richting, met specialisatie in tax / of rechten of economie met een basiskennis van accounting).
 • Je kunt terugkijken op 2-3 jaar relevante ervaring als tax accountant, tax analyst or tax consultant.
 • Je bent praktisch ingesteld en kunt wetstechnische ontwikkelingen vertalen naar praktische oplossingen voor de business.    
 • Kennis van SAP en IFRS tax accounting en interesse in data analyse is een pluspunt.
 • Je hebt goede communicatie- en presentatievaardigheden en sterke analytische vaardigheden. 
 • Je beschrijft jezelf als een teamspeler met zin voor initiatief, die proactief en zelfstandig kan werken. Je gaat altijd voor "the extra mile" 
 • Verder ben je leergierig, flexibel en past goed in een veeleisende omgeving. 
 • Je bent ambitieus en je kunt alle kanten op, want dit is een job met veel carrièremogelijkheden. 
 • Je spreekt één van de twee landstalen (Nederlands of Frans) én Engels 

Ons aanbod

Een job én een rijkelijk gevuld privéleven? Bij Delhaize kan dat.

Je krijgt een aantrekkelijk loon aangepast aan jouw ervaring. Bovendien geniet je van diverse extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm plus abonnement, netto vergoeding, jaarlijkse bonus, maaltijdcheques, uitgebreide groeps- en hospitalisatievergoeding, en uiteraard een personeelskorting in de winkel!
Thuiswerk spreekt voor zich en wordt voor elke job anders ingevuld. 
En groeien? Dat gaat hard bij Delhaize. Door de opleidingen, op de werkvloer én via onze opleidingscatalogus, krijg je daar de ruimte voor.
Doorgroeien? Ook dat kan. Vraag maar aan één van je toekomstige collega’s.

Spreekt bovenstaande functie jou aan? Solliciteer dan onmiddellijk en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn bij Delhaize!